Saunan jälkeen..

Vatsaystävälliset ranskalaiset ja nauravat nakit

Tarvittavat ainekset.
n.12 tölkkiä olutta
500g nakkeja (miellään grilli, mutta muutkin käy)
Vähän teräviä
pankkikortti (jos tallella), muussa tapauksessa käteistä
taksi jämsään ja takaisin
ranskalaisia 500g
ketsuppia
suolaa

Ohje:

Käydään illalla aikasemminannettujen ohjeiden mukaan saunassa. Nautitaan paljon olutta. välillä nauretaan mukavassa nousuhumalassa ja testataan, että nakit eivät ole vanhentuneet. Nautitaan lisää olutta. Maistetaan taas nakkeja, koska ryypätessa päitää syödä (isot pojat kylällä on kertoneet näin). Juodaan taas lisää olutta. Avataan pullo kirkasta ja varmistetaan, että nakeista ei tule salmonellaan ja juodaan sitä raakana. Juodaan taas olutta. Huomataan että nakit alkavat lopua. Yritetään järsiä jäisiä ranskalaisia. Otetaan lisää kirkasta huomataan, että se on melko vahvaa, lantataan maitoon.
Jätetään ranskalaiset sulamaan keittiön lattialle. Juodaa viimeiset oluet ja tilataan taksi. Luultavasti taksi ei tiedä missä kuorevesi on. Annetaa taksille koordinaatit jotka on kirjoitettu tussilla käteen. Viimeistellään marinaadi juomalla kirkas viina pois taksia odotellessa. Marinaadi pitää siis nauttia ennen ranskalaisia samoin kuin nakit.
Käydään taksilla Eskilstuunassa............. Otetaan kebabbilan edestä (ei saatu kebabbia, koska meille ei enää tarjoilla edes ruokaa) taksi himaan. Näytetään taksikuskille kättä missä koordinaatit.
Todetaan kotona, että ransklaiset ovat sulaneet. Tämän tietä siitä. että keittiön lattia on märkä sulaneesta vedestä.
Laitetaan uuni päälle. 250 astetta aikaa joku 4h. Laitetaan ranskalaiset uuniin. Nukutaan keittiön lattialla semmoiset viisi tuntia. Herätään ja todetaan, että vatsaystävälliset ranskalaiset ovat valmiita. Sillä hiilihän tekee hyvää vatsalle.

Valmiit ranskalaiset tuntee mustasta väristä ja palaneen hajusta kämpässä. Mausta ranskalaiset runsaalla ketsupilla ja suolalla. Syödessäsi tarkasta kuiteista missä päin on tullu käytyä valmistusvaiheessa. Samalla tarkasta on pankkikortti vielä tallella. kannatanee myös katsoa puhelimesta kenelle on ollut elämää tarkeämpää asiaa aamu kolmen ja viiden välillä.
Syötäsi ranskalaiset voit siirtyä hyvin mielin sohvalle, sillä olethan taas tarjonnut vatsallesi terveellisen ja hyvin valmistellun aterian.

Kanaa..

. Resepti - Nopea Ja Herkullinen Kanapaistos

Ainekset:
12 pll Keskikaljaa, mieto Lager
700 gr tulisesti maustettuja kanan siipipaloja

Valmistus:
Puhdistetaan keskioluet pahvisesta pakkauksestaan ja asetellaan kaljat jääkaappiin siten että ne kylmenevät nopeasti. Kaljoista yksi pullo varataan kanojen alkuvalmisteluun. Pullo avataan ja aloitetaan nauttiminen pullonsuusta heti vaahdon asetuttua.
Säädetään uuni 250 asteeseen ja aloitetaan kanojen laittaminen. Otetaan yleensä uunin alaosasta löytyvä uunipelti, syvä tai matala, ja laitetaan sen päälle valmiiksi leikattu leivinpaperi pala. Näin säästyt hankalan uunivuoan tiskaamiselta. Kaivetaan tulisesti maustetut kanan siipipalat esiin ja poistetaan ne muoveistaan. Muovin poistamiseen tarvitaan terävähköä veistä, varo satuttamasta itseäsi veitsen kanssa. Pakkauksen avauduttua kaada kanat paketista uunipellille ja yritä heruttaa niiden päälle mahdollisimman paljon eineksessä olevaa marinointi kastiketta. Töki jo likaantuneella veitsellä kanan paloja hivenen erilleen yhdestä kasasta.
Tässä vaiheessa kokkausta nautitaan ensimmäisen kaljapullon loppu ja noudetaan jääkaapista toinen, jo kevyesti pinnasta viilentynyt, olut.
Uunipelti missä kanat ovat asetetaan tässä vaiheessa uuniin sille kohtaan mihin paistoritilä ei ollut unohtunut. Paistoaika kanoille on noin 20 - 30 minuuttia riippuen siitä oliko uuni jo kerrennyt lämmetä loppuun saakka.
Mikäli reseptiä sovelletaan viikonloppuisin ja iltaiseen aikaan tulisi kokkaajan pysyä hereillä odotusaika ja poistaa kanat viimeistään 45 minuutin paistamisen jälkeen. Mikäli tässä ei onnistuta niin aloitetaan heräämisen jälkeen välitön tuulettaminen sillä palaneet kanat haiseavat hyvin voimakkaalle. Mikäli paistaminen onnistuu reseptin mukaisesti etsitään keittiöstä uunikintaat tai patalaput sillä uunipelti on hyvin kuuma. Mikäli uunikintaita ei onnistuta löytämään voidaan ihan yhtähyvin käyttää vaikkapa villasukkia. Uunipelti nostetaan liedelle jäähtymään noin 15 minuutiksi, jolloin on hyvää aikaa siistiä vaikkapa kokkauksesta syntyneet roskat ja pullot niille kuuluville paikoilleen, ja muistathan laittaa pullot esimerkiksi yläkaappiin ja viedä seuraavalla Siwa reissulla pullonpalutukseen sillä tyhjässä olut pullossa on pantti. 15 minuutin jäähtymisen jälkeen noudetaan jääkaapista kolmas olut ja maittava ateria on valmis tarjoiltavaksi.

Tarjoiluehdotus:
Voit tarjota kanapalaset suoraan uunipelliltä sorminsyötäväksi jolloin vältytään likaisten astioiden tiskaamiselta tiskialtaasta. Syönnin päätteeksi sinut tätyy vain pestä tai pyyhkia housunlahkeeseen kädet. Kanasta jäävät luut lisäksi mahtuvat vallan mukavasti tarjoiluastian reunoille. Nauti jälkiruoaksi jäljelle jääneet, jo miellyttävästi viilentyneet kaljat.
Bon Apetit!
Inlägg 2 Tapio Hautaniemi (Finland) skrevden 20 maj 2008 kl. 06:57 2. Resepti - Nopea välipala nuudeleista

Ainekset:
1 pss Pikanuudeleita

Valmistus:
Otetaan pikanuudelipussi käteen ja ruvetaan musertamaan kiinteää nuudeli levyä pienemmiksi palasiksi. Musertamisessa on tärkeää olla rikkomatta itse pussia jolloin sisältö leviää pitkin keittiösi lattiaa. Kun levy on muserrettu näppituntumalla siihen tilaan ettei pussi sisällä ole yli 2 cm kokoista yksittäistä kappaletta alkuvalmistus on valmis.
Muserruksen jälkeen pussi avataan varovasti ja poistetaan sisältä mausteseos pussi. Mausteseos pussi on yleisesti kirkasta foliota ja kooltaan 3 x 4 cm. Mausteiden poiston jälkeen välipala on valmis tarjoiltavaksi.
VINKKI: Pikanuudelipussia avatessa kannattaa varovaisesti kokeilla pussin molempia päitä, jotta selviäisi kummasta päästä paketti avautuu tasaisesti ja kokomitaltaan. Tähän taitoon oppii harjoittelemalla, mutta ei kannata hermostua vaikka pari ensimmäistä pussia avautuukin hieman epätasaisesti.

Tarjoiluesitys:
Pikanuudelivälipala voidaan tarjoilla pussin avaamisen jälkeen suoraan siitä, muotoilemalla pussi herkällä kädenotteella tölkin muotoon. Näin ikään sisältö voidaan kuin juoda pussista.
Bon Apetit!

RSS 2.0