Porkkana -raparperi sose


Raparperit olivat ottaneet ylivallan pakastimesta, asialle piti tehdä jotain. Hesarin ruokasivut tarjosivat mielenkiintoisen vaihtoehdon ja koska porkkana on yllättänyt ennenkin positiivisesti jälkiruokapuolella, siitä sitten hillohommiin.

Liekö sukutelepatiaa tai mitä mutta äiti oli samana päivänä ollut samojen raaka-aineiden kimpussa ja laittanut raparperia ja porkkanaraastetta piirakkapohjaan, lopputulos oli kuulemma ollut varsin mehevä! Ja hyvää oli hillokin! Sopii mm. voileipäkeksien/paahtoleivän/skonssien kaveriksi tai kääretortun sisään.

Raparperi-porkkanahillo

500g porkkanoita
500g raparperia
1,5 dl vettä
500g hillosokeria

Paloittele porkkanat sekä raparperit ja keitä pehmeiksi vedessä. Soseuta. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää sokeri soseeseen ja anna kiehahtaa. Säilö hillo puhtaisiin purkkeihin ja säilytä viileässä, voi myös pakastaa.

Ösrengn...vill ha sol!


Budabest


sallad.

Färskpotatissallad med kapris och Västerbottensost


« Tillbaka |
Ingredienser

800 g färskpotatis i valnötsstorlek
10 minimorötter
100 g sockerärter
2 salladslökar eller en späd purjolök
1 msk kapris
2 dl lätt crème fraiche
150 g riven Västerbottensost®
2 tsk fransk senap
1 tsk flytande honung
salt och svartpeppar från kvarn
olika sallatssorter
Beskrivning

Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Koka morötter och sockerärter i lättsaltat vatten var för sig. Skiva löken tunt och hacka kaprisen. Blanda samman crème fraiche med Västerbottensost, lök, kapris, senap och honung. Blir dressingen tjock späd med någon matsked vatten. Smaka av med salt och peppar. Vänd samman dressingen med potatis, morot och sockerärter.
Servera salladen på blandade gröna blad.

RSS 2.0