sallad.
Färskpotatissallad med kapris och Västerbottensost
« Tillbaka |
Ingredienser
800 g färskpotatis i valnötsstorlek
10 minimorötter
100 g sockerärter
2 salladslökar eller en späd purjolök
1 msk kapris
2 dl lätt crème fraiche
150 g riven Västerbottensost®
2 tsk fransk senap
1 tsk flytande honung
salt och svartpeppar från kvarn
olika sallatssorter
Beskrivning
Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Koka morötter och sockerärter i lättsaltat vatten var för sig. Skiva löken tunt och hacka kaprisen. Blanda samman crème fraiche med Västerbottensost, lök, kapris, senap och honung. Blir dressingen tjock späd med någon matsked vatten. Smaka av med salt och peppar. Vänd samman dressingen med potatis, morot och sockerärter.
Servera salladen på blandade gröna blad.
« Tillbaka |
Ingredienser
800 g färskpotatis i valnötsstorlek
10 minimorötter
100 g sockerärter
2 salladslökar eller en späd purjolök
1 msk kapris
2 dl lätt crème fraiche
150 g riven Västerbottensost®
2 tsk fransk senap
1 tsk flytande honung
salt och svartpeppar från kvarn
olika sallatssorter
Beskrivning
Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Koka morötter och sockerärter i lättsaltat vatten var för sig. Skiva löken tunt och hacka kaprisen. Blanda samman crème fraiche med Västerbottensost, lök, kapris, senap och honung. Blir dressingen tjock späd med någon matsked vatten. Smaka av med salt och peppar. Vänd samman dressingen med potatis, morot och sockerärter.
Servera salladen på blandade gröna blad.
Kommentarer
Trackback