Första advent.



Idag ha vi bakat.Trött hela dan..efter att vi var natten vaken till halv 4.Kunde inte varva ner..efter Dustins hämtandet.Nu är han hemma nästan hela veckan ..och sen åker Dustin till Frankrike och stannar till våren,sen han ska åka väst Indien.Kommer längta honom då jätte myckett. Bästa är allafal att man ha jobb.På sistone ha det just haft lite jobb.Laura komm hem idag...och var jätte dukgtit hjälpa Pappa fixa ljus runt äppelträdet..båda Laura och Eveliina var duktigt.Tack till tjeijer...och varm kram.Jag älskar er.Tack att Ni finss.Nu tänker jag titta tv:n det kommer väll*Maka söker maka som söker kaka* ;)

Inled julen i helgen

Första advent redan...har fixat julgardiner och ljus...här och där.Vaknade morse 5:15..och ha stressat hela dagen.Det blir inte glögg idag. Vi var hos doktorn i eftermiddags, sen hämtades Evelina i Flen. Och i natt klockan 1:00 hämtar vi Dustin från Eskilstuna, han varit på kurs i Danmark...nästa vecka åker han till Frankrike och börjar arbeta. Laura jobbar idag i Eskilstuna och som tur var att vi kan hämta henne på samma gång. Imorgon tänkte jag hänga upp lampor i växthuset, julpynta växthuset också..vi får se hur det bli sen.
En adventkaka vill jag göra imorgon också..jul till mig är just mysiga hemmakvällar med tända ljus och doft av nybakat...namnam.. Nästan efter allt stress håller jag på att glömma vårat silverbröllopsdag. Vi planerade att åka till Paris, men det blir inte så..olika saker gjorde att det inte blir någon resa. Inte allafall nu innan jul. Men som sagt att i vårat hus är ingenting säkert, hahaa..Men julen vi väntar ..stora som små.Säger vi bara att VÄLKOMMEN KÄRA ADVENT!

Snö!

Vilken härligt känsla på morgonen. Snön har fallit utanför fönstret. Vitt och ljust. Jag känner verkligen att julen närmar sig. Idag är det bara en månad till jul! Jag ser fram helgen, alla adventljusstakar, och slingor, belysningar på trägården.Välkommande till julen. Glögg måste man väl också ha, första advent? Glöggbjudning till grannen kanske? Ha en bra dag allihopa. Nu ska jag ut och ställa mat till fåglar,ekorrar (4st), hackspett (2st) och en hare till och med. Det börjar kännas som man bor i Skansen...hahaa..

Hjärta fyltt av kärlek.

Jag ha ingen aningn om var hösten tagit vägen.Onsdag komm första snön..och sonen lämnade barnbarna hit..Dem ska till Norge..och vi fick vara barnvakt.Vilken härligt och fin vecka vi fick.Vi ha varit Vattenpalatset ..äventyrbadet,och MacDonals,ätit plättar,grillat korv,mashmallows,och tillverkat önskelistor till jultomten...Önskelistan min del blir kortare varje år som går.Inte så viktigt få ..bättre ge.Charlie och Oscar va jätte snälla ,lydiga och deras lilla hjärtat är fyltt så mycket kärlek..lilla minsta glömde inte Osku säga att :vet Du jag älskar Dej farmor.Idag åkte dem hem mamman och nya pappan med den lilla solstrålen Jocke,var här och hämtade pojkarna.Det bleiv plötslig så tomt...känss att det saknas myckett.

Charlie ,Oscar,Hampus ,Stefan,och Evelina


Erbjudes!


Matte från bygglov

bygglov                             bygglov

Solstråle


Tallin


Timell

Idag ha jag  jobbat..och målat..en förråd.Den ligger under trappor,att det va litet utrymde..känne mej som Tumme-Liisa .Målade dem trappona undersidan liksom.Förrådet ligger just under trappan.Man fick ligga typ magen o måla.
Utrymde är litet förstås.Tur va att man är inte jätten.Köpte fel färg...men sen blandade olika färg och fick jätte fin nyans...typ kaffelatte ... liknande allafal.Beror hur man tittar?Nu är bara så att gålvet syns jävligt ut...måste byta de väl med.
Imorron få jag fortsätta lite till ..och sen ha jag lite göra gästrummet ocksä ..att det gäller imorron målarbyxor igen!Ha ingen problem allafal vilken kläder man ska ta...och vilken nyans man ha håret ..idag bleiv de kaffelatte och vit färg till o med.Gick inte bort tvätta heller.äsh..det är inte hela världen.Ha de så bra.

Farsdagen

Tack Veli att Du finss!hans önskemål var att få hemma bakade munkar!Så ska de blir.+smörgåstårta+lax bakelser.Ha en bra farsdan.


Räk-och laxbakelse

 

Det här behövs till 4bakelser:
Fyllning:
½mango
1tsk lime,pressat saft
1ts honung
2krm röd spanska chilipeppar,hackad
400g räkor,skalad vikt
125g mjukost med räkor
5cm purjolök,hackad
salt,peppar
Garnering:
200g philadelphiaost
ruccolasallad
200g kallröktlax,skivad
citronskivor
dill
Gör så här:
1.Ta ut 3n runda skivor bröd med mått cirka 7 cm.av varje landgångsbröd.
2.Blanda samman mango,limesaft,honung,chili,räkor,mjukost,och purjolök.Smaka av peppar och salt.
3.Bred landningen på 8 skivor bröd och lägg samman dem två och två,lager på lager.Toppa med resterande brödskivor.
4.Rör philadelphiaosten mjuk och bred den över och runt bakelserna.Dekorera kanterna med ruccola sallad.
5.Gör en ros i varje lax och sätt den på toppen.dekorera med citronskiva och dill.

Farsdagstårta

Hej hej!
Jag har bakat smörgåstårtor åt maken eftersom han inte är förtjust i gräddtårtor. Här är första receptet och självklart en bild:



Fuktig smörgåstårta med kalkonpastrami

Det behövs:
1 kvadratiskt bröd,i tre bottnar.
Fyllningn:
2dl turkisk yoghurt 
½dl lättmajonnäs
3dl ärter och morotter,
frysta och tinade.
1 äpple,tärnat
1 liten burk ananas i skivor i juice,220g.
200g källarrökt skinka tärnat.
½citron,riven skal
1msk citron,pressad saft
salt och svarpeppar,nymalen.
Till dekorationen:
250g turkisk yoghurt
200g creme fraiche
½dl lättmajonnäs
½ citron,rivet skal,salt o peppar
2msk persilja finhackad
Dekoration:
1 kruka ekbladssallad
150g kalkonpastrami
6 romanticatomater
1klase vindruvor,kärnfria.
Gör så här:
1.
Blanda samman majonnäs och yoghurt i en skål.Tillsätt ärter och morötter,äpple,ananas i bitar och skinka.
2.Rör om och smaka av citronskal och -saft,salt och  svarpeppar.
3.Bred fyllningen på två bottnar.Lägg samman och toppa med resterande brödbåtten.
4.Blanda yoghurt,creme fraiche,majonäs,citronskal,salt,peppar och persilja.Bred krämen ovanpå och runt om tårtan.
5.Dekorera kanten med sallad blad.Rulla kalkonpastramin och lägg runt kanten.Skölj och dela tomaterna och lägg dem innanför pastramin och vindruvorna i mitten.Låt stå kaltt innan serveringen. 


Tallin bilder del 1

   


Pappalekar.

Veckans bästa Fars dag!Låt farsan din..slippa slipsar,handskaro och rakvatten på hans dag på söndag!Gör nåt ihop stället.Här kommer en mängn förslag:Åk till Clas Ohlsson tillsammans och botanisera bland vedklyvar,verktyglådor och julbelyssning.Tvätta bilen ihop och lyxa till det med både avfettning och vaxshampo.Eller städa garaget och avsluta med en tur till tippen tillsammans.Eller baka tillsammans (munkar) och njut det nybakade ihop med kaffe.Eller:Ta en lång promenad och låt pappa berätta altt om sin ungdom.Lyssna noga för en gångs skull.Eller:Åka till badhuset tillsammans.Eller:Gå på bio och låt pappa få bästa  platsen.Eller:Laga en brakmiddag -med massor av bernaise.Eller:Hyr hans favoritkomedi och skratta tillsammansmed honom.(OBS:Clintan)Eller:provkör en bil ihop och låtsas vara grymt intresserade av att köpa den.Eller:Bowla eller spela badminton-och låt pappa vinna.(Jätte viktigt:)Spela en härligt gammaldags brädspel ihop så att pappa hänger med..och förstås LÅT HONOM VINNA:

Tallin


Finsk Cv


Tå ja såk i annons att ni sökte vinskspråkiga brästen, dänkte ja, joppet är mitt!!
 
Ja har pra meriter sen titikare, nu ja räkna tom:

1) Krundskola klass 1, 2, 3, 4, 5, 6, och halva suan
2) Konvimerad
3) Joppet: ja ha inte joppat på syrka förut, men ja har varit me på
    kusinens pekravning
4) Ja är van att plattra vädret, så ja kan nog bredika pra.
5) Ja är också jäveln på planda krokkar, så ja kan servera nattvarten
 NU JA UNDRA?
Lönen, met mina meriter grävs en hök lön, ganse 40 000 kr./mån. Och  sänstepil kräver ja. Saap Aero, samma som syrkoherden har, ja dror nämliken på jämlikhet.

Ja har kått många kurser, nu ja räkna tom:

1) Säljkurs halva feckan
2) ABF-gurs, lär dig spela kitarr för nupörjare
3) Konkurs. De va konsti kurs
4) Tatautpildning

5) Utpildning för olika porrmaskiner, så jak är tuktig på att porra om
    nåke ramlar ner så kan jag porra upp det igen.

Ja ser fram att vå åka på mer gurser helst till Nutbu, tär är pra trag
med ristiprud och parn-lickan. Ja tycka om liv på luckan.
 
Hoppas no kan pestämma snappt, stämplingen tar snart slut. Dveka ej,
nästa vecka har ja säkert nutt på kång!

Typ innepannby

RSS 2.0